Uit onderzoek is gebleken dat de levensduur van onze elementen zelfs meer dan 300 jaar is. Door uitvoerige kwaliteitscontroles sturen we op de kwalitatief beste betonsamenstelling.
Henk Gorter
Betontechnoloog en Hoofd Betoncentrale + Laboratorium

Henk is al jaren betontechnoloog bij Haitsma Beton. Inmiddels is hij ook hoofd van de Betoncentrale en het Laboratorium.

"De kwaliteitseisen ten aanzien van beton worden steeds scherper. Toen ik ruim dertig jaar geleden bij Haitsma Beton begon, was vooral de druksterkte, toen nog 60 N/mm2, bepalend. Tegenwoordig worden de water-bindmiddelfactor en de R.C.M.-proeven voor de levensduur de belangrijkste criteria en moeten prefab elementen minimaal 100 jaar meegaan. Uit onderzoek is echter gebleken dat de levensduur van onze elementen zelfs meer dan 300 jaar is. Dat bereiken wij onder andere door elke dag de kwaliteit van iedere betonsoort te controleren.

Ons laboratorium bestaat uit een betontechnoloog en twee laboranten. Samen verzorgen wij de ingangscontrole van zand, grind, cement, hulp- en vulstoffen. De samenstelling en de waterbehoefte van die materialen is namelijk niet constant. Daarom controleren wij op water-bindmiddelfactor, druksterkte, vloeimaat, trechtertijd en andere variabelen. Dat is een continu proces, waarbij je als betontechnoloog nooit tevreden moet zijn.

Onze prefab elementen zijn van hoge kwaliteit en worden gefabriceerd volgens de huidige normen en de laatste stand der techniek.

Wij produceren alle prefab elementen en palen van zelfverdichtend beton. Dat geldt ook voor de langste liggers van Nederland (en de wereld), die wij voor de havenbrug in het Limburgse Wanssum hebben vervaardigd (recordlengte van 69 meter). Tevens produceren wij ook zeer hoge sterkte beton. Daarmee kunnen bruggen en viaducten nog langer en slanker worden gebouwd, terwijl ze toch heel sterk en duurzaam zijn.”

In 2022 gaat Henk met welverdiend pensioen en hij staat te popelen om zijn kennis en ervaring over te brengen op een nieuwe collega! Wil jij meer weten? Neem dan contact op met onze Recruiter Stephanie, via 06 - 18 01 77 77, of via stephanie.grasmaijer@ballast-nedam.nl!